Week 1-2009

28-12

Al een paar dagen moet ik een mooie rode zonsondergang aan mij voorbij laten gaan vanwege late diensten maar vanavond hoef ik pas om 18.42 uur te beginnen en rij ik dus eerst naar de Maasmolen in Nederasselt. Frans en José doen gezellig mee die wonen daar niet ver vandaan. Frans met camera en José is zo goed onze statieven mee te sjouwen tot we ze nodig hebben.
Bijna onder!
Wordt er nog gekust??                                                             Ja!
Het lijkt er op dat het niet zo rood wordt als afgelopen dagen en we rijden al naar huis/werk als ik ineens toch zie dat het goed komt! Ik zet de auto onmiddelijk weer in de berm en haal alles weer tevoorschijn en maak nog de laatste plaatjes. Ik heb toch nog tijd voor ik moet beginnen.
Ik blaas een beetje adem over de lens voor een "special effect".
Nog één keer de molen erop en dan ga ik weer inpakken, mijn vingertoppen vallen er bijna af...;-/
Als de vorst aanhoudt kun je hier over een paar dagen schaatsen, dan wordt het helemaal een Hollands tafereeltje. Dan ga ik nog een keer terug.
29-12

Ook vandaag weer prachtig winterweer. Eind van de middag ga ik even bij Haalderen naar de Waal.
Ik maak bivak op het eind van de krib. Nou ja bivak, de volgende keer neem ik een kussentje mee en een dekentje voor over mijn benen en een termosfles hete chocomel. Want het is wel erg koud zitten op die keien. O ja en een zaklamp. Zag niet veel meer toen ik terug naar huis moest... ;-( Al doende leer je, nietwaar?
De maan komt ook ineens in mijn beeld!
En een hele heldere ster. Maar dan moet ik keuzes gaan maken, de lucht of het water erbij....
Toch maar het water... Iso 100 - F22 - 30 sec - 40 mm lens.
Op de BULB-stand: iso 100 - F22 - 51 sec - 40 mm lens. De maan "loopt" uit beeld. En dan wordt het tijd om te vertrekken... (en voor een steviger statief).
30-12

De morgenstond heeft goud in de mond. Ik ben ergens langs de waal bij Gendt voor de zonsopkomst. Ik ben nu iets beter voorbereid, met koffie en een boterham en een paar warme wanten. Het is zo goed als windstil vanmorgen.
Koffie !
Op weg naar huis nog een korte stop bij de kolk in Haalderen.
Naar het vervolg van week 1-2009